چراغ سبز بانک ها به تولید/ پول کارخانه‌ها به تهران می‌رود! – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1]

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از سه هزار واحد تولیدی بزرگ و کوچک در استان مازندران وجود دارد و حدود ۱۰۰ هزار نفر از جوانان مازندران در این واحدها مشغول به کار هستند.

طی دهه‌های گذشته به دلیل نوسانات ارز و موانع فراروی تولید و سایه سنگین تحریم‌ها، برخی از واحدهای تولیدی مازندران به دلایل متعدد از جمله بدهی به بانک‌ها و در نهایت تملک توسط آن از گردونه تولید خارج شدند.

طی دو سال گذشته با تلاش و حمایت دولت، قفل و موانع فراروی تولید از بنگاه‌های تولیدی بازگشایی شد و بازگشت کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی به مسیر تولید سبب شده تا نرخ اشتغال در مازندران افزایش یابد و این استان رکورددار کاهش نرخ بیکاری در کشور باشد.

طی دو سال گذشته با تلاش و حمایت دولت ۱۴۶ کارخانه و واحد تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها با اتخاذ سیاست‌های اقتصادی رفع تملک شده و به چرخه تولید برگشتند.

۱۴۶ کارخانه به چرخه تولید برگشتند

نادعلی کهنسال مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اجرای طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد در استان از بازگشت ۱۴۶ کارخانه و واحد صنعتی به چرخه تولید خبر داد و گفت: این واحدها در تملک بانک‌ها بودند که طی دو سال گذشته رفع تملک شدند.

چراغ سبز بانک ها به تولید/ پول کارخانه‌ها به تهران می رود!

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه با تلاش دولت، احیای واحدهای تولیدی روند خوبی را طی می‌کند، نتیجه اجرای این طرح را افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در استان ذکر کرد و گفت: برای اولین بار پس از یک دهه روند رشد اقتصادی استان مثبت شده است.

وی با اظهار اینکه خوشبختانه بانک‌های استان همراهی خوبی با مجموعه تولید داشتند، گفت: نتیجه این تعامل منجر به رفع تملک ۱۴۶ کارخانه شده است.

براساس آمار جدید مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در استان مازندران به ۵.۱ درصد کاهش یافت که این آمار یک رکورد شکنی محسوب می‌شود

براساس آمار جدید مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در استان مازندران به ۵.۱ درصد کاهش یافت که این آمار یک رکورد شکنی محسوب می‌شود و مازندران را به رتبه نخست کشور در کاهش نرخ بیکاری رساند. مرکز آمار ایران جدیدترین گزارش نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مربوط به پاییز ۱۴۰۲ را منتشر کرد. نرخ بیکاری از مهم‌ترین شاخص‌های حوزه اشتغال است که در این گزارش به آن اشاره شده است. این نرخ تعداد جمعیت بیکار در جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر به جمعیت فعال در حوزه کار را نشان می‌دهد.

در این گزارش نرخ بیکاری کل کشور در فصل پاییز برابر با ۷.۶ ذکر شده که نسبت به پاییز سال قبل ۰.۶ واحد کاهش یافته است و تحقق این هدف در سایه بازگشت و احیای واحدهای تولیدی محقق شده است.

۱۹۲ کارخانه در تملک بانک‌ها بودند که ۱۴۶ کارخانه به تولید برگشتند

حسن خیریان پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران نیز با بیان اینکه در استان ۱۹۲ واحد تولیدی و صنعتی در تملک بانک‌ها بوده است، افزود: با اجرای طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی تاکنون ۱۴۶ کارخانه طی دو سال گذشته از تملک بانک‌ها خارج شدند.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به سیاست‌های دیپلماسی اقتصادی در استان گفت: در سایه این سیاست‌ها نرخ مشارکت اقتصادی در استان به بالاتر از میانگین کشوری و نرخ تورم نیز به پایین‌تر از نرخ کشوری رسیده است.

خیریان پور با عنوان اینکه مصوبه کارگروه تولید تاکنون ۹۶ مصوبه برای رفع موانع فراروی واحدهای تولیدی داشته است، گفت: بخش عمده‌ای از این مصوبه تاکنون عملیاتی شده است.

خروج سرمایه‌ها و تراکنش‌های مالی از مازندران

به رغم آنکه بیش از سه هزار واحد تولیدی در استان مازندران فعالیت دارد اما حساب بانکی بسیاری از واحدهای تولیدی در مرکز و تهران وجود دارد و تراکنش‌های مالی و پولی مستقیم به حساب شعبه‌های بانکی در تهران واریز می‌شود.

چراغ سبز بانک ها به تولید/ پول کارخانه‌ها به تهران می رود!

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران موانع فراروی واحدهای تولیدی توسط بانک‌ها و و دایربودن حساب‌های مالیاتی آنان در تهران را از جمله مشکلات واحدهای اقتصادی و تولیدی بیان کرد و گفت: اگر این حساب‌های مالی به استان برگردد در رشد و رونق اقتصادی استان تأثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری نیاز اصلی استان به شمار می‌رود، گفت: هرچه قدر مدیران در تأمین مالی استان نقش داشته باشند، رفع موانع و محدودیت‌های فراروی واحدهای تولیدی با شتاب بیشتری انجام می‌شود.

وی با اظهار اینکه بخش خصوصی باید به بانک‌ها اعتماد کند، گفت: تراکنش مالی شرکت‌های تولیدی کوچک و بزرگ باید در استان صورت گیرد.

حسینی پور با اشاره به وجود و فعالیت‌های صنایع و شرکت‌های بزرگ نظیر کشتی سازی در استان گفت: متأسفانه تراکنش‌های مالی این واحدهای تولیدی به تهران برمی گردد و باید آن را به استان برگردانیم.

طبق آمارها بیش از ۱۵ درصد تولید ناخالص ملی مازندران در حوزه صنعت است و درصد بالایی از این واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در استان استقرار دارند.

[ad_2]

Source link

More From Author

یخبندان در 4 ایستگاه هواشناسی استان تهران/هشدار هواشناسی به تهرانی ها

هشدار قرمز هواشناسی برای 4 استان/ برف 1متری در راه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *